Speciaal voor Putten en Nunspeet Zonnepanelen zonder eerst te investeren

Referenties

In september 2014 heb ik zonnepanelen laten plaatsen door Solar Ermelo.
Redenen om voor hen te kiezen;

 • vanaf het eerste contact straalt dhr Schrijver vertrouwen uit (voor mij al doorslaggevend)
 • de heldere uiteenzetting over het plaatsen van de installatie de voor en nadelen
 • de duidelijke kosten berekening in de offerte, (offerte werd overigens binnen 1 dag geleverd)
 • heldere informatie aangaande de verwachte opbrengst van de zonnepanelen
 • het aanbod om de BTW terugvordering via STIDUVA te verzorgen, dit ontlast een eenvoudige belastingbetaler als mij enorm.
 • de scherpe prijs t.o.v. 4 andere instalatiebedrijven!
 • de planning en uitvoering van het plaatsen zijn op zeer kort termijn gerealiseerd, afspraken worden stringent nagekomen
 • de installatie van het systeem is m.i. vlekkeloos verlopen, zowel schoonvader als schoonzoon werken zeer verzorgt
 • na 2 maanden van gebruik functioneert de gehele installatie prima en blijkt deze professioneel geplaatst te zijn, geen enkele klacht

Kortom wij zijn zeer tevreden over het plaatsen van de zonnepanelen door Solar Ermelo, van harte aanbevolen

Jan Kamphorst
Ermelo
zonnepanelen-ermelo

Via onze buren hadden wij goede verhalen gehoord over Solar Harderwijk. Er was een prettig contact met de medewerkers, duidelijke uitleg over de systemen en er werd niet opdringerig gereageerd. Wij zijn tevreden over de afhandeling en de goede service. Verder zijn wij enthousiast over de app, waarmee ons energie verbruik kunnen aflezen. Wij hebben zwarte panelen op ons dak laten plaatsen. Wij hadden wel eens gezien dat zonnepanelen soms behoorlijke glinstering gaven in de zon maar met de zonnepanelen van Solar Harderwijk is van enige glinstering geen sprake! Wij kunnen Solar Harderwijk aan iedereen aanbevelen.

Mevrouw de Witte-Louw februari 2016
Ermelo
zonnepanelen-ermelo-bungalow

Wij zijn heel positief over Solar Harderwijk. Tijdens de gesprekken verliep alles heel correct en kregen wij duidelijke uitleg. Wij hebben Solar Harderwijk als erg klantvriendelijk ervaren en ze werken met grote perfectie. Als iemand ons iets vraagt over zonnepanelen dan bevelen wij Solar Harderwijk van harte aan.

De heer de Ridder sept. 2016
Ermelo
plaatsing zonnepanelen ermelo

“De reden dat wij voor Solar Harderwijk hebben gekozen was o.a. de prijs/kwaliteit verhouding en het meedenken met ons. Vooraf is er goed overleg geweest over de aanleg van de zonnepanelen en niet onbelangrijk, wat het ons opleverde.

Alles is professioneel opgepakt en er is netjes gewerkt.
Onze buren lieten ook zonnepanelen door Solar Harderwijk installeren. Dit kwam ons goed uit want op deze manier konden we de panelen in één keer laten installeren en vormden de platen een mooi geheel op de gezamenlijke daken.
Erg verrast waren we over de pro-actieve aanpak van Solar Harderwijk toen wij tijdens een Internet storing werden gebeld door een medewerker van Solar Harderwijk met de vraag of de zonnesystemen nog werkten. Gelukkig was dit wel het geval maar deze nazorg hebben wij als zeer prettig ervaren!
Wij kunnen Solar Harderwijk zeker aanbevelen”.

D. van Oostveen april 2016
Ermelo
zonnepanelen Ermelo

Eigenlijk hebben wij niets op of aan te merken op Solar Harderwijk. De aanleg is prima verlopen en wij zijn vooraf duidelijk geïnformeerd over de opbrengst, de kosten en de aanleg. Wij hebben de samenwerking met Solar Harderwijk als plezierig ervaren.
De enige kanttekening van onze kant is de meterkast. Vooraf was niet besproken dat er een nieuwe meterkast moest komen. Maar Solar Harderwijk heeft dit punt op een professionele manier opgepakt en uitgesproken met ons.
Als mensen ons vragen waarom ze naar Solar Harderwijk moeten gaan, dan benoemen wij onze goede ervaringen met dit bedrijf en is verder zoeken niet meer nodig.

Fam. Sangster januari 2016
Ermelo
Zonnepanelen Ermelo

Prettig persoonlijk contact en uitstekend advies. Bij ons werd een 2.9 WP Solar Edge systeem prachtig geïnstalleerd. Bijzonder hierbij is dat we “realtime” de opwek kunnen zien via een app op de telefoon.
Een tevreden klant.

 

 

Marc Vorgers januari 2016
Ermelo
Zonnepanelen Ermelo

De samenwerking verliep volgens afspraak en er werd netjes gewerkt.
Wij zijn op alle fronten tevreden over Solar Harderwijk.
Wij kunnen Solar Harderwijk dan ook zeker aanbevelen aan mensen die (nog) aan het overwegen zijn om tot aankoop van zonnepanelen over te gaan.
Reden van onze aanbeveling is: de betrouwbaarheid van de afspraken en het meedenken met de klant.

Fam. van Broekhoven april 2016
Ermelo
Zonnepanelen Ermelo

Onze bevindingen met Solar Harderwijk zijn prima. Het voorgesprek was goed, er werd naar ons geluisterd en alles is prima afgewikkeld.
Onze vraag over de werking van de meter is snel en correct opgepakt. Het is nu duidelijk hoe het werkt en niet onbelangrijk, we kunnen onze opbrengst zien!

Fam. van de Hazel jan. 2016
Ermelo
Zonnepanelen Ermelo

Wij zijn dik tevreden over de aanleg van onze zonnepanelen door Solar Harderwijk. De service en de uitleg was ook prima.
Er werd netjes gewerkt en we hadden weinig rommel van de installatie.
Via de “slimme meter” kunnen wij dagelijks zien wat onze opbrengst is en dat
is iedere keer weer een leuke verrassing.

Als mensen ons vragen bij wie ze het beste zonnepanelen kunnen kopen dan raden wij zeker Solar Harderwijk aan vanwege hun totale werkwijze.

Fam. Pitstra februari 2016
Ermelo
Zonnepanelen Ermelo

Solar Harderwijk is een solide bedrijf. Zij komen hun afspraken na en zorgen voor een uitstekende voorlichting over de aan te schaffen aantal panelen en de daarbij behorende apparatuur. Een offerte die vooraf ging was duidelijk en overzichtelijk.

De installatie begon op de afgesproken tijd en de panelen werden snel en vakkundig geplaatst. Er werd netjes en zorgvuldig gewerkt.
De instructie t.a.v. de werking verdient meer aandacht. Ook de gebruiksaanwijzing kan duidelijker. Dit geldt ook voor de te installeren app. Natuurlijk is alles te “googlen” , echter een duidelijke papieren instructie verdient aanbeveling.
De aftersales werd door ons bijzonder op prijs gesteld.

Els en Henk Oliedam sept. 2016
Ermelo

Solar Harderwijk heeft bij ons 12 panelen geplaatst. In een gesprek aan huis zijn we goed geïnformeerd, waarna we samen een beslissing over de juiste panelen konden maken. De aflevering en de afspraken zijn netjes nagekomen. Binnen een dag lagen de panelen op het dak! Ze doen het prima. Wij zijn erg tevreden over het hele verloop van de aanschaf tot en met de plaatsing van de panelen!

Ilse Heersema – Schaap
Harderwijk
Zonnepanelen Harderwijk

Wij zijn tevreden over de aanleg van de zonnepanelen door Solar Harderwijk.
Er was sprake van een prettig contact er werd netjes en snel gewerkt.
Door de installatie van de zonnepanelen hadden wij een nieuwe meter nodig. Deze nieuwe meter kunnen wij zelf niet goed aflezen. Wat wij fijn hadden gevonden als er een handleiding bij deze meter had gezeten zodat wij kunnen zien wat de opbrengst is. Solar Harderwijk gaat (nogmaals) uitleg geven over het aflezen van deze nieuwe meter.
Wij zijn via een advertentie op Internet bij Solar Harderwijk terecht gekomen, een bedrijf uit de regio had onze voorkeur.

Fam. van Haaften juli 2016
Harderwijk

Ik ben in contact gekomen met Solar Harderwijk via mijn vader. Ik had zeker belangstelling voor zonnepanelen en heb toen een afspraak gemaakt met Rein.
De levering van de 4 panelen met 2 micro-omvormers was ook geen probleem. Deze lagen er snel op.
Ook erg fijn was de info die ik kreeg over de panelen, wat levert het op, hoe zie ik dat enzovoorts.
Hartstikke bedankt voor de goede samen werking en vlotte levering!

Sander Westerink
Ermelo
Zonnepanelen Harderwijk

Ik kan het volgende zeggen over Solar Harderwijk:

Heel tevreden over Solar Harderwijk. Er wordt vlot gewerkt. Er was een prettig contact en de zonnepanelen zijn keurig geïnstalleerd.

Ik zou nog wel graag een app willen hebben om de opbrengst van de zonnepanelen te kunnen aflezen. Hiervoor neem ik contact op met Solar Harderwijk.

Mevr. de Veldwachter juni 2016
Harderwijk

Solar Harderwijk heeft in het eerste gesprek zeer duidelijk en overzichtelijk een advies op maat gegeven. De dag erop zat er al een offerte in mijn mailbox. Wel zo handig voor de subsidieaanvraag. Zeer vlot geleverd en de afspraak voor plaatsing werd nagekomen. De prettige manier van omgang met Rein en Ronald en de hoge kwaliteit van het afgeleverde werk zorgt ervoor dat ik iedereen dit bedrijf zou aanbevelen!

Jeroen de Vries
Harderwijk

Over Solar Harderwijk zijn we zeer te spreken

 • Duidelijke taal, no-nonsense
 • Doen wat ze beloven
 • Technisch onderlegd
 • Goede prijzen en ook service achteraf bij vragen
 • En ….elke maand verdien je wat op je rekening terug!
Fam. Van den Hoorn
Ermelo

Mijn ervaringen met Solar Harderwijk zijn vanaf het 1e gesprek heel positief!
De  installatie van de zonnepanelen is goed verlopen, de app werkt naar behoren en het financiële plaatje is ons erg meegevallen!
Wij zijn erg blij met de aanleg van de zonnepanelen en wij hadden het eigenlijk veel eerder moeten doen.

Solar Harderwijk is een kleinschalig bedrijf in de regio en werkt met korte lijnen, dit hebben wij als erg prettig ervaren.

 

Anoniem juni 2016
Harderwijk
Zonnepanelen Ermelo

We zijn blij in zee te zijn gegaan met Solar Harderwijk vanwege:

 • De plezierige, persoonlijke benadering i.p.v. het via internet, dus zonder persoonlijke contacten, moeten regelen van de installatie.
 • De snelle en accurate afhandeling van onze (aanvullende) vragen.
 • De prima installatie (met goed overleg over de plaatsing van de omvormer en het verloop van de leidingen) en de schone oplevering.
 • Het (grotendeel) door Solar Harderwijk regelen van de aanmelding bij de netbeheerder en het terugontvangen van de BTW over de investering.
 • De kans om de ‘regionale’ economie te ondersteunen.

 

(De naam van de afzender is bij ons bekend)

maart 2016
........
Zonnepanelen Ermelo

 

 

Wij hebben lang nagedacht over de aanleg van zonnepanelen. De uiteindelijke doorslag voor ons was om milieubewust bezig te zijn.

Solar Harderwijk was voor ons een logische keuze omdat het bedrijf in onze regio zit. Lekker dichtbij.

Wij zijn tevreden over de aanleg, de panelen zijn snel geïnstalleerd en alles is verder prima geregeld.

 

 

Fam. Buijtenhuijs maart 2016
Ermelo

Uit milieuoverwegingen hebben wij gekozen voor zonnepanelen.

Ons eerste contact met Solar Harderwijk was positief.

Wat ons ook opviel dat er totaal niet opdringerig werd gereageerd.

Er is vooraf goed overleg geweest over de aanleg van de installatie en er is voor gekozen om de installatie via de buitenkant te laten gaan.

Er werd goed bovenop gezeten en alles was snel geregeld.

Wij bevelen Solar Harderwijk zeker aan en als voornaamste reden geven wij aan: betrouwbaar!

Fam. Wagensveld april 2016
Ermelo

Solar Harderwijk is een uitstekende keus geweest! Over het gehele proces van voorbespreken en specifieke mogelijkheden bekijken, ben ik zeer tevreden. Er werd goed meegedacht. Afspraken werden altijd nagekomen. Het zijn hele prettige mensen. Ook de nazorg is goed geregeld. Ze werken alleen met degelijke en hoge kwaliteitspanelen. Dit bedrijf is een echte aanrader

Ap Hartoog
Voorthuizen

Voordat ik bij Solar Harderwijk terechtkwam had ik via vereniging eigen huis een offerte aangevraagd. Enkele weken later nog niets ontvangen toen de installateur Veenstra kwam om een nieuwe ketel te plaatsen. Zij plaatsen ook zonnepanelen dus zouden ze een offerte uitbrengen.
Deze offerte kwam en er konden alleen 6 panelen aan de voorzijde van het dak. Eigen huis had nog niet gereageerd. Toen Solar Harderwijk gebeld en die kwam heel vlot de zaak opnemen en kwam op in ieder geval 12 panelen maar zou bij plaatsing wel zien of het er nog meer konden worden. Uiteindelijk werden het er 14!

Ik had eigenlijk gelijk naar jullie moeten komen want onze buren en vrienden een straat verder hebben ook jullie zonnepanelen en iedereen is heel tevreden met jullie als zonnepaneleninstallateur, en dat geldt ook voor ons. Snelle service, goede voorlichting en we zijn zeer tevreden met het resultaat.

Fam. Brouwer juli 2016
Harderwijk

Ik zou zeker Solar Harderwijk aanbevelen bij iedereen die overweegt zonnepanelen aan te schaffen.

De offerte werd supersnel, en volgens afspraak aangeleverd en de feitelijke levering en montage van de panelen waren binnen enkele dagen  daarna een feit.

Zeer vriendelijke en ter zake kundige monteurs. Prima service van de zaak om de BTW terug te vorderen, geen omkijken naar. Die BTW heb ik alleen nog niet binnen?!

Naam afzender bij ons bekend

 

 

Anoniem juli 2016
Harderwijk

Wat betreft Solar Harderwijk kan ik kort en duidelijk zijn….de mannen hebben de panelen er keurig opgelegd, dit ondanks wat problemen om de stroomkabel goed aan te leggen. Het enige wat niet is gelukt is de verbinding met mijn computer om te checken hoeveel stroom we nu eigenlijk opwekken. We moeten nu maar afwachten tot het eind van het jaar om dit te checken.

 

 

Johan Companjen febr. 2016
Harderwijk

Wij zijn tevreden over Solar Harderwijk. Vanaf offerte (die lekker scherp was) tot en met plaatsing en after sales, was het allemaal prima in orde. Wij kunnen Solar Harderwijk aanbevelen.

Jan Smulders
Gouda

Ik kan zeggen dat wij de dienstverlening van Solar Harderwijk als erg goed hebben ervaren en hebben Solar Harderwijk inmiddels ook aanbevolen aan een bekende van ons.

 

Fam. Haarhuis april 2016
Harderwijk

Hieronder kort wat onze ervaringen waren met Solar Harderwijk.

Wij hebben het als zeer prettig ervaren.

Duidelijke uitleg en op een fijne manier.

Het installeren van de panelen, werd door deskundig personeel, snel en prettig gedaan.

Als zonnepanelen ter sprake komt geven wij uw naam door.

 

 

 

 

Dirk de Roode juli 2016
Harderwijk
Zonnepanelen Ermelo

Wij hebben uitstekende ervaringen met Solar Harderwijk. Aardige mensen, goede service.

Wij hebben niets aan te merken en zijn tevreden over de installatie van onze zonnepanelen.

Wij hebben geen gebruik van gemaakt van de service van Solar Harderwijk om de btw teruggave voor ons te regelen. Dit hebben wij verder zelf opgepakt, op ons eigen verzoek.

Op de vraag of wij Solar Harderwijk aan anderen zouden aanbevelen, zeggen wij volmondig “ja”.

Inmiddels hebben wij al aan diverse bekenden van ons de naam Solar Harderwijk laten vallen omdat het een vakkundig en servicegericht bedrijf is.

 

 

 

Fam. Hartenberg maart 2016
Ermelo
Zonnepanelen Ermelo

Onze bevindingen met Solar Harderwijk zijn prima. De service was goed en de installatie op zich is prima verlopen.

In eerste instantie waren wij geen voorstander van zonnepanelen omdat we ze eigenlijk lelijk vinden op ons dak. We hebben mooie glimmende dakpannen op ons dak liggen en de zonnepanelen zouden hieraan afbreuk doen.
Wat wij eigenlijk niet wisten dat er nog andere plaatsingsmogelijkheden waren voor de zonnepanelen.

Dankzij het persoonlijke advies van Lester kunnen wij wij nu toch gebruik maken van de voordelen van zonnepanelen en zonder dat ze ons dak ontsieren.
De oplossing van Lester was om de zonnepanelen gedeeltelijk op het schuurdak en op het dak van de bijkeuken te plaatsen zonder dat dit ten koste gaat van het rendement.

Uiteraard zijn wij wel benieuwd of de totale jaaropbrengst overeenkomt met wat Solar Harderwijk ons heeft voorgerekend.

Wij wachten onze jaarrekening even af.

 

 

Fam. Hamstra jan. 2016
Ermelo
Zonnepanelen Ermelo

 

Ik ben erg te spreken over de installatie en de service van Solar Harderwijk. Er is netjes gewerkt.

De reden dat ik tot aanschaf van zonnepanelen ben overgegaan was o.a. door een buurtproject en vanwege de besparingen op mijn energierekening maar ook omdat het een milieuvriendelijke en betrouwbare manier is van energie opwekken.

Ik wil graag een app laten installeren zodat ik dagelijks mijn opbrengst kan zien. Ook dit kan Solar Harderwijk voor mij regelen.

Kortom, prima bedrijf met korte lijnen.

Mijn naam is bekend bij Solar Harderwijk

 

Anoniem jan. 2016
Ermelo

Wij besloten eind november 2012 om zonnepanelen aan te schaffen. Eerst kijk je dan op internet, daar staan verschillende aanbiedingen. Ik had het plan en de plek al in gedachte. Vervolgens kreeg ik een mail van de heer Schrijver. Hij gaf advies over de soort panelen en de plaatsing. Vervolgens had ik binnen twee dagen een erg scherpe offerte. Na ondertekening belde hij voor een afspraak voor plaatsing, dat was binnen een week. De panelen werden binnen een dag geplaatst. Zo had ik binnen twee weken, na het besluit om zonnepanelen aan te schaffen, de panelen op het dak en werd er geproduceerd. Van begin tot eind was het een goede transactie; Snelle levering, keurige plaatsing en ook een erg scherpe prijs. Maar het belangrijkste was het advies over de plaatsing, door de panelen vrij ver van elkaar te plaatsen heb ik ook in de winter een goede productie.

Maarten Rebel
Zeewolde
Zonnepanelen gelegd in Harderwijk

Wij hadden al 8 panelen en wilden er nog een serie van 8 bij. Zo kwamen we in contact met Solar Harderwijk. Eén telefoontje en een afspraak was snel gemaakt. Het eerste contact klikte direct  Een serieus advies en een offerte volgde snel. Binnen 4 dagen klommen de heren met de panelen het dak op  en ook het contact tijdens de plaatsing (“zegt u maar hoe u ze wil hebben liggen”)  verliep naar tevredenheid.
Via Energie Manager Online blijven we op de hoogte van de opbrengst-resultaten. Inmiddels heeft familie van ons ook een set van 17 panelen door Solar Harderwijk naar alle tevredenheid laten plaatsen. We zijn bijzonder wijs met deze aanschaf en adviseren iedere zonne-energieliefhebber een kennismakingsgesprek met Rein Schrijver of Ronald van de Beek  aan te gaan. Beslist de moeite waard!

Geert Postma
Ermelo

De installatie zit nu ruim 1 maand op het dak en de opbrengst van 22 februari t/m 23 maart was 152 KWh.  Deze maand was niet bepaald super te noemen. Er was veel bewolking, al waren ook wel een paar dagen zon. Ik heb het idee dat de gemiddelde jaaropbrengst wel goed komt.
In ieder geval zijn we er blij mee.

Ronald en Rein hebben alles keurig aangelegd;  en alles netjes achtergelaten.
Kortom, wij kunnen hen aanbevelen.

Peter Schouten
Harderwijk

Bij het offerte gesprek liet Rein zien over veel en up-to-date kennis te beschikken.
Daarmee heeft hij ons vertrouwen wel gewonnen en was de keus niet moeilijk.

Bij het plaatsen van de zonnepanelen ontdekte Ronald dat onze panlatten verrot waren en dat is door hem netjes hersteld.
Wij zijn zeer tevreden over Solar Ermelo.

Mardien Wessels
Harderwijk